טיפים לפני הוועדה הרפואית
רגע לפני שאתם מגיעים אל הוועדה הרפואית בביטוח לאומי, חשוב שתדעו, שחברי הוועדה יערימו עליכם לא מעט קשיים, על מנת לחסוך ככל שרק יוכלו בהוצאות הביטוח הלאומי. הם לא עושים זאת מתוך רוע לב, אלא פשוט משום שהיו מספיק אנשים שניצלו את קיומה של הוועדה והצליחו בעורמה לקבל כספים שלא מגיעים להם. הנה מספר טיפים שיסייעו לכם לצלוח את הפגישה עם חברי הוועדה:
- הכינו את כל המסמכים – כל תוצאה של בדיקת דם, צילום וכל בדיקה רפואית אחרת שעשיתם, כל סיכום פגישה עם רופא וכל חוות דעת שקיבלתם יכולים להיות לעזר. גם אם אתם לא בטוחים שמסמך מסוים הוא רלוונטי – הביאו אותו. עדיף שיישאר בתיקיית המסמכים מאשר שלא יהיה לכם אותו אם תצטרכו. כשמדובר בבדיקות כמו צילום רנטגן, אולטרסאונד, MRI וכד’ – חשוב שתביאו גם את הדיסקים שקיבלתם, על מנת שחברי הוועדה יוכלו, אם ירצו, לראות בדיוק במה מדובר.
- הדגישו את השורות הרלוונטיות – מומלץ מאוד שבכל מסמך שאתם מביאים השורות הרלוונטיות למצבכם כיום תהיינה מודגשות. כך הדברים החשובים לא ילכו לאיבוד בשאר הפרטים המודפסים על המסמך ואי אפשר יהיה להתעלם מהם.
- תכננו מראש – חשוב מאוד לתכנן מבעוד מועד את האופן בו יוצג המצב הבריאותי שלכם. חשוב להציג את הדברים בסדר הכרונולוגי הנכון ולהביע את השתלשלות העניינים בצורה ברורה ומסודרת. חשוב מאוד לא להגיד מה שלא רלוונטי, וחשוב מאוד גם לא להפריז יתר על המידה בתיאור מצבכם. ספרו את האמת, על מנת שלא תצטרכו לעמוד במצבים לא נעימים שבהם ישאלו אתכם שאלה שאם הייתם באמת מרגישים כך הייתם אמורים לדעת לענות עליה.
- התייעצו – הטיפ הטוב ביותר שנוכל לתת לכם לפני ההגעה אל הוועדה הרפואית של ביטוח לאומי, הוא להתייעץ איתנו.המשרד שלנו כולל יועצים מקצועיים ומנוסים המכירים את ההתנהלות של הביטוח הלאומי בוועדות רפואיות בצורה מעמיקה. היועצים יוכלו לייעץ, לסייע לכם ולעמוד לצדכם בכל השלבים אותם תצטרכו לעבור, החל מהגשת התביעה, דרך ההתמודדות עם ועדות רפואיות בצורה שתענה באופן מרבי על האינטרסים שלכם ועד לאישור מטעם הביטוח הלאומי לקבלת הקצבה שנקבעה לכם.