מימוש זכויות רפואיות בעקבות צפצוף באוזן
16/6/2024
פעמים רבות, ניתן לראות כי התופעה של צפצופים באוזניים, מלווה גם בתופעה של ירידה בשמיעה. הדבר לא מפתיע, כאשר אנו סוקרים את האוכלוסיות אשר חשופות במיוחד לתופעה הנ”ל. לרוב, מדובר על אנשים אשר נחשפים לרעש רב ולעוצמת שמע גבוהה. כך, אנשים אשר עובדים למשל כמוזיקאים, כתקליטנים, או שעובדים באזורים רווי רעש כמו אתרי בניה ומפעלים – חווים תופעה של ירידה באיכות השמיעה אך במקביל, גם סובלים מצפצופים באוזניים שלהם.
למה שומעים לפעמים צפצוף באוזן?
אבל למה בעצם אנחנו שומעים לעתים קרובות צפצוף באוזן וממה זה נגרם? בכדי להבין זאת, ניכנס לתוך האוזן הפנימית. בתוך האוזן הפנימית יש כמה חלקים שונים. כאשר עוברים את תעלת השמע, מגיעים לחלק אשר נקרע שבלול. בתוך השבלול יש נוזלים מיוחדים, ובתוכו יש גם את איבר הקלט המרכזי של האוזן.
אנשים שחווים תופעה של צפצוף באוזן, הם ככל הנראה אנשים אשר התאים בתוך איבר הקלט אינם עוברים תהליך של התחדשות – בין השאר בשל אותה חשיפה מוגברת לרעש, וכן תופעות הורמונליות שונות, תופעות של דיכאון וחרדה, נטילת תרופות במינון מסוים , ומחסור בוויטמינים. במקרים הללו, התאים לא מתחדשים, והתאים הישנים שולחים בעצם מסר שווא של קלט למוח – מה שמפוענח כמעין צלצולים.
ליקוי שמיעה
