סיליקוזיס
מהי מחלת הסיליקוזיס
סיליקוזיס / סיליקוסיס הנה מחלת ריאות כרונית האופיינית בקרב העובדים בתעשיות אשר עושות שימוש בסיליקה (צורן דו חמצני), כגון תעשיית השיש והזכוכית.
בזמן תהליך העיבוד של השיש, חלקיקים קטנים של אבק חומר חודרים אל מערכת הנשימה ונאגרים שם. במרוצת הזמן, נוכחותם של החלקיקים מעוררת בגוף תגובת-נגד, אשר באה בתחילה לידי ביטוי בשיעול ובתופעות בעלות לדמיון לדלקת ריאות. ללא מיגון הולם ועם המשך השאיפה של החומרים הזרים, נוצרת התעבות והצטלקות של דרכי הנשימה.
לאחר שהתרחש, תהליך זה מביא לפגיעה בלתי הפיכה בתפקוד הריאות, לשיעול ממושך ולקוצר נשימה, שמאפיין בדרך כלל תסמינים לסרטן ריאות.
סיליקוזיס במסגרת העבודה
אף על פי שבשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית במודעות למחלות מקצוע ולמחלות תעסוקתיות, עדיין ישנם מקרים של סיליקוזיס בקרב האוכלוסייה. אם את/ה או מישהו ממשפחתך סובל מסיליקוזיס, לא מן הנמנע שיש לכם שאלות רבות לגבי צעדיכם הבאים ולגבי זכויותיכם.
אם קיים חשד סביר כי המחלה נגרמה בעקבות חשיפה לסיליקה במסגרת העבודה, ניתן להגיש על כך תביעה לפיצויים מן הביטוח הלאומי ולהכרה כנפגעי עבודה. כמו כן, ניתן לתבוע פיצויים מן המעביד ו/או מחברת הביטוח.
מכיוון שמדובר במחלה כרונית, ישנה חשיבות רבה לניהול התהליך המנהלי בצורה נכונה, על מנת לזכות בהכרה הדרושה ובפיצויים הולמים, שיעזרו לכם לטיפול במחלה ולשמירה על איכות החיים לאורך זמן.