נכות תפקודית
16/6/2024
הביטוח הלאומי קובע כי נכות תפקודית הוא אלמנט בהגדרת מידת הפגיעה בכושר ההשתכרות ו/או התפקוד היום-יומי. למותר לציין כי נכות תפקודית הנה הגדרה נפרדת מן הנכות הרפואית. כך, למשל, הנכות הרפואית יכולה להיות חמורה מן הנכות התפקודית, ולהיפך. קבלת קצבת נכות לעובדים נקבעת על ידי שילוב של הערכת הנכות הרפואית והנכות התפקודית.
בין הפרמטרים הנבדקים על מנת לקבוע נכות תפקודית
- תחום העיסוק לפני הפגיעה – באיזו מידה יוכל הנפגע להמשיך לעסוק במקצועו
- מקום העבודה של הנפגע – באיזו מידה יוכל הנפגע להמשיך לעבוד במקום העבודה שלו
- מידת ההשפעה של הנכות הרפואית – ההשלכות התפקודיות של הפגיעה
- גיל העובד והיכולת לבצע הסבה מקצועית
- מידת האפשרות לשיקום מלא או חלקי
- מידת הפגיעה בפוטנציאל ההשתכרות העתידי
- ועוד
פגיעה תפקודית בכושר העבודה
כך, למשל, דינו של בחור צעיר בן 23 שעבד כשליח ונפגע בתאונת דרכים, אינו כדין עובד בניין בשנות ה-40 לחייו, שנפגע פגיעה דומה בעקבות נפילה באתר בנייה. מנגד, אובדן ההכנסה הפוטנציאלי של בן 23 רב מזה של אדם בשנות ה-40 לחייו, והאובדן הפוטנציאלי של ילד שנפגע כתוצאה מרשלנות רפואית יכול להיות אף גבוה מזה.
פגיעה תפקודית באופן כללי
הנכות התפקודית נוגעת בעיקר בתחום הכושר התעסוקתי, אבל לא רק. באותה המידה יכול דירוג זה לבחון את הפגיעה התפקודית שנגרמה לאדם בביתו, בין אם מדובר בגבר או באישה. בנושא זה נבחנת יכולת התפקוד בסביבה הטבעית, עד הפגיעה והיכולת להמשיך באורך חיים תקין לאחריה, סוג ההתאמות שתידרשנה ומידתן וכיו”ב.
מזור תעזור לך להתמודד עם מימוש זכויותיך
אנו, בחברת מזור – מימוש זכויות רפואיות, מפעילים מערך לוגיסטי ענף, אשר מונה אנשי מקצוע מומחים ומסורים בתחום הזכויות הרפואיות. אלה ישמחו לענות על כל שאלותיכם באדיבות ובסבלנות, וללוות אתכם לכל אורך הדרך, עד להגשמת זכויותיכם הרפואיות.
נכות כללית